top of page
Søk
  • Forfatterens bildeHilde Aarskog

Å leve med integritet
Bibelens bok om Ruth er virkelig en rørende kjærlighetshistorie! 


Samtidig har den flere dypere budskap vi kan glede oss over og bli inspirert av. Bruk gjerne 15 min på å lese Rut`s bok i Bibelen en dag.


Har du noen sinne kjent deg overveldet av livets krumspring eller følt deg utenfor? Da vil du finne håp i denne lille boken. Ruth var en dame med dårlige odds. Ikke bare var hun en fattig enke i et patriarkalsk land, hun var også innvandrer og dermed en outsider i samfunnet. Det er beundringsverdig at hun ikke bukket under for livets motgang. Det er imponerende at hun ikke tok det enkle valget å bli hjemme, men ble med sin svigermor tilbake til hennes hjemland. Til tross for tøffe omstendigheter, valgte hun å være trofast, initiativrik og hardt arbeidende. Dette gav både velvilje blant folket hun kom til generelt og spesielt hos en rik mann som også var kjent for sin integritet. Samtidig gav det ringvirkninger som varte i generasjoner og tusener av år. Hun er en av fem kvinner som er nevnt i slektstavlen til Kong David og Jesus (Matteus 1) og en av kun to kvinner som også var hedning (ikke-jøde). 


Hvordan er det med deg? 


Klarer du å være takknemlig og ta gode valg, selv om livet kan være urettferdig? Husk at nøkkelen til glede er takknemlighet. Glede og takknemlighet gir kreativitet og overskudd. Det er også svært smittsomt.


Har du tenkt over at livet ditt har ringvirkninger? Tenk på livet ditt slik det er nå. 


Be gjerne Gud vise deg hvilke ringvirkninger det har på menneskene rundt deg og hvordan livet ditt vil påvirke de neste generasjonene. Ikke undervurder deg selv og hvilken velsignelse du er og kan være gjennom hvordan du lever. Husk også at Gud er spesielt glad i deg! På samme måte som Han la merke til Rut og viste henne velvilje enda hun ikke forventet noe, vil Gud også gjøre godt mot deg. Legg merke til det. 


Legg også merke til alle stedene der folk roser hverandre igjennom boken. Ta deg tid til å oppmuntre noen du kjenner i dag som også har integritet. 

9 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page