top of page
Søk
  • Forfatterens bildeHilde Aarskog

DU er gleden Han hadde i vente!

Et liv med bilder av Jesus på korset og en tom grav har gjort at påskens hendelser har fått en slags emosjonell inflasjon i hjertet mitt. Bildene minner meg på at Jesus døde på korset for mine synder, at han stod opp fra de døde og vant full seier over makter og myndigheter (Kol 2:6-15). Dette vet jeg mentalt, men jeg kjenner at hjertet mitt virkelig ikke forstår.
Hadde vi vært slaver i 400år og så blitt satt fri dagen etter at dødsengelen gikk forbi huset vårt fordi vi strøk blod på døren (2.Mos 12), ville nok Jesu blod gitt for å redde livet vårt, truffet oss rett i hjertet. Eller om vi hadde levd hele livet med erfaringer av at våre synder trengte et offer i form av dyr som måtte dø for vår skyld. Eller om jeg hadde vært en av Jesu nære venner som måtte se Ham korsfestet og i ettertid forstå at det var fordi han var så glad i meg... 


For det er ikke bare hva (bildene) Jesus gjorde som har kraft til å forandre alt for oss, men hvorfor Han gjorde det (Hans hjerte). Han gav slipp på alt, ja, sitt eget liv, FORDI HAN LIKER DEG. Han vil være sammen med deg i all evighet!


"For å oppnå den gleden som ventet ham,

led han tålmodig korset,uten å akte vanæren,

og har nå satt seg på høyre side av Guds trone.

Hebreerne 12:2


DU er Hans glede! Vi feirer det ultimate uttrykket for kjærlighet. Gud har gitt seg selv for å gjøre det mulig for oss å leve i den mest nære og tilfredsstillende relasjon med Han. Du er omsluttet av Guds kjærlighet og vil erfare effekten av dette desto mer du lar Han åpenbare fylden av dette for deg. Friheten ligger i det store kjærlighetsbudet: at vi skal elske Herren med alt vi er og vår neste som oss selv. I dette ligger også at vi trenger å ta imot kjærligheten fra Han. Ta imot Hans blikk og lytte til hva Han sier om hvem vi er. Det er ikke egoisme. Dette er sannheten som setter oss fri fra egoisme. Friheten i å vite at vi er elsket hjelper oss å løfte blikket og elske Gud og mennesker. Vi elsker fordi vi tok imot Hans kjærlighet først.


I påsken feirer vi Jesu ufattelig store kjærlighet til oss.


Bilder av kors og grav har det kanskje gått emosjons-inflasjon i. Men la oss be om å få erfare Guds hvorfor, Hans hjerte for oss, mer og mer, slik at vi ved å ta imot det, i økende grad kan kjenne sannheten om hvem Han er og hvem vi er. Så både Han og vi kan få den gleden Han hadde i vente.

22 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentarios


bottom of page