top of page
Søk
  • Forfatterens bildeHilde Aarskog

Hvordan kan de tro på en de ikke har hørt om?

"Hver den som påkaller Herrens navn, skal bli frelst. Men hvordan kan de påkalle en de ikke tror på? Hvordan kan de tro på en de ikke har hørt om? Og hvordan kan de høre uten at noen forkynner? Og hvordan kan de forkynne hvis de ikke er utsendt? Det står jo skrevet: Hvor vakre de er, føttene til dem som bringer godt budskap!" Rom 10:13-15


Du har kanskje hørt utsagnet "Har du ikke noe positivt å si, trenger du ikke å si noe"? En sannhet med modifikasjoner selvfølgelig. Men har du tenkt på hvor ofte vi kanskje har noe positivt å si, men så lar vi det være? Ikke at vi må si absolutt alt vi tenker som er positivt, men kan vi vurdere om vi har forbedringspotensiale i å skape tro ved å si noe positivt om hvem Gud er, hva han har gjort for oss?  Versene fra Romerne 10 peker kanskje først og fremst på den første delen av frelsen, -å ta imot Jesus som sin Herre og frelser.  Ingen kan jo ta imot uten å tro at Han finnes og ingen kan tro hvis de ikke vet. Men frelse er så mye mer! Tro er så mye mer! Vi er skapt til kjærlighet -til gode relasjoner med Gud, hverandre og oss selv. Leve ut fra vissheten om at vi er elsket som vi er, strekke oss etter å utvikle oss og gjøre verden til et bedre sted. Frelst fra løgn om hvem vi er, fri fra løgn om hvem Gud er. Som kristne er det en evig glede og vekst i frihet/frelse å bli kjent med vår Himmelske Far. Gjennom Hjertefokus får vi lov å forkynne om hvem Herren er og legge til rette for at mennesker får oppleve større frihet og legedom gjennom å tro/erfare sannheter om Gud, sin egen verdi og verden Han har skapt. Hvor mye reflekterer jeg over hvem jeg egentlig er, hva jeg tror på i mitt hjerte, hvor god Gud er og hva Han har gjort for meg? Både hva Han har gjort for oss alle ved å gi avkall på alt i håp om å få være sammen med oss i all evighet, og hva Han har gjort konkret i og gjennom livet mitt, for meg. Og hvor mye forteller jeg vennene og familien min om det? Både for å gi uttrykk for takknemlighet og for å skape tro hos meg selv og andre. Hvordan er det med deg? 


Å høre andre fortelle hva Gud har gjort for dem gjør noe med meg! Det fyller meg med takknemlighet til Gud for hvor uendelig god Han er! Jeg blir fylt av glede når jeg tenker på dette paret som fikk en ny erfaring av Gud og en ny start sammen! Det skaper tro.


Tro på at Gud er i sannhet GOD, tro på at Han er nær, at han elsker å møte oss, lege oss og frelse alle deler av livet vårt. Gjøre oss virkelig fri. Tro på at jeg selv kan erfare mer av hva det betyr. Tro på at andre kan få erfare det samme. Jo mer vi forteller, jo mer skaper vi tro i andre. Jo mer konkrete vi er, jo mer konkret blir folk sin tro. 


Hvordan har du erfart Gud denne uken? Det siste året? Igjennom livet ditt? Hvem kan du velsigne i dag ved å gi de et glimt av Gud gjennom å fortelle dem noe om Han?


Ta deg gjerne 3 minutter hvor du er stille og la Gud minne deg på hva og hvem du kan fortelle om Ham til. Og vær frimodig! 

456 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page